Δράση: Τα διδακτικά βιβλία στο σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Παρασκευές το μήνα

0
191

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Δ.Σ. Παλαγίας. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την Φ.7/16592/Δ1/04-02-2019 εγκύκλιό του μετονομάζει  τη δράση “Η τσάντα στο σχολείο” σε «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα» ΦΕΚ 6014/τ.Β΄/31-12-2018 και ΦΕΚ 56/τ.Β΄/21-01-2019). Η δράση είναι υποχρεωτική και περιλαμβάνει την παραμονή των διδακτικών βιβλίων των μαθητών στο σχολείο τουλάχιστον δύο Παρασκευές κάθε μήνα. Σκοπός της παραμονής βιβλίων στο σχολείο είναι να μην επιβαρυνθούν οι μαθητές το Σαββατοκύριακο με τη σχολική μελέτη.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας σε συνεδρίασή του στις 05-02-2019 συζήτησε και αποφάσισε για τα πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση αυτής της δράσης. Οι αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων είναι οι εξής:

  1. Η δράση θα γίνεται κάθε 1η και 3η Παρασκευή για όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
  2. Την  κάθε Παρασκευή υλοποίησης της δράσης οι μαθητές θα αφήνουν κάτω από το θρανίο τους τα διδακτικά βιβλία που θα έχουν μαζί τους. Τη Δευτέρα θα φέρνουν από το σπίτι τα επιπλέον βιβλία που χρειάζονται για το πρόγραμμα της Δευτέρας.
  3. Η εξέταση των μαθημάτων της Δευτέρας θα γίνεται για τη διαπίστωση της κριτικής ικανότητας των μαθητών να ανασύρουν και να συνδυάσουν τις όποιες γνώσεις έχουν απομνημονεύσει κατά τη διάρκεια της παράδοσης των μαθημάτων.
  4. Δε θα δίνονται εργασίες για μαθήματα που αφορούν στο πρόγραμμα της επόμενης της δράσης Δευτέρας, ούτε θα επιβαρύνονται με κάθε είδους γραπτή εξέταση.
  5. Δεν έχει νόημα εσείς σαν γονείς να προμηθευτείτε αντίτυπα των βιβλίων του προγράμματος της Δευτέρας και να προετοιμάζετε τη μελέτη των παιδιών σας.
  6. Προς το παρόν  η δράση «Τα διδακτικά βιβλία στο σχολείο» θα ισχύσει για την πρώτη και τρίτη εργάσιμη Παρασκευή κάθε μήνα. Εάν υπάρξει αποδοχή και θετικά αποτελέσματα, με απόφασή μας, η δράση μπορεί να επεκταθεί για ακόμα μια ή και για όλες τις Παρασκευές του μήνα.
  7. Για ότι προκύψει κατά την εφαρμογή της δράσης θα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών σας για ανταλλαγή απόψεων και διαπιστώσεων.

Οι εκπαιδευτικοί του Δ.Σ. Παλαγίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ