Ενημέρωση γονέων για το Ολοήμερο Τμήμα, σχ. έτος 2021-2022

0
284

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείο μας που φοιτούν στο Ολοήμερο Τμήμα. Ως διευθυντής του σχολείου με αυτή την επιστολή,  θέλω να σας ενημερώσω αναλυτικά για τη λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 και την εγκύκλιο λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων 2020-2021.

  1. Στο σχολείο μας φέτος έχουν δηλώσει ότι θα φοιτήσουν τριάντα πέντε (35) μαθητές.
  2. Τα δύο (2) τμήματα που θα λειτουργήσουν θα τελειώνουν τα μαθήματά τους στις 15.00. Όταν ο μαθητής απουσιάσει για 15 συνεχόμενες μέρες, χωρίς η απουσία αυτή να δικαιολογείται από γνωμάτευση γιατρού, ο μαθητής διαγράφεται αυτόματα. Διαγράφεται επίσης αυτόματα όταν ο γονέας καταθέσει αίτηση διαγραφή του. Για φέτος, λόγω των έκτακτων καταστάσεων στο Ολοήμερο μπορούν να γραφτούν και μαθητές μαθητών που δεν εργάζονται.
  3. Κάθε τέλος του μήνα ο διευθυντής του σχολείου αποστέλλει κατάσταση με τη φοίτηση των μαθητών του Ολοήμερου Τμήματος στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αν ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών μειωθεί κάτω από τους είκοσι πέντε (25), το ένα τμήμα παύει να λειτουργεί.
  4. Το δεύτερο 10ήμερο του Νοέμβρη και το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη, οι γονείς και κηδεμόνες πρέπει να επιβεβαιώσουν την εγγραφή του παιδιού τους στο Ολοήμερο Τμήμα με νέα υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέσουν στο διευθυντή του σχολείου.
  5. Μαθητής του Ολοήμερου Τμήματος, που θα προσέρχεται κανονικά και θα φοιτά στο πρωινό ωράριο του σχολείου, δε θα φεύγει μετά την λήξη των μαθημάτων στις 1.15. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ο γονέας του έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον διευθυντή του σχολείου ή ο μαθητής παραδώσει στον εκπαιδευτικό του Ολοήμερου Τμήματος ιδιόχειρο σημείωμα υπογεγραμμένο από τον γονέα του, που θα εξηγεί τους λόγους που πρέπει να αποχωρήσει.
  6. Μετά τη λήξη του Ολοήμερου τμήματος στις 15.00, οι μαθητές θα αποχωρούν από το σχολείο είτε μόνοι τους είτε θα τους παραλαμβάνουν οι γονείς τους, ανάλογα με τον τρόπο που υπογράψατε στην αίτηση φοίτησης του Ολοημέρου Τμήματος.
  7. Σύμφωνα με την απόφαση 1/ 4-9-2020 του Σχολικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε να προμηθεύετε στα παιδιά σας ένα κρύο σάντουιτς  για τη σίτιση και τα παιδιά να τρώνε στο σπίτι σχολώντας στις 3 μ.μ. Το συνεχές ζέσταμα του φαγητού σε φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι μια από τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Επιπλέον θα παιδιά δε θα τρώνε σε ενιαίο χώρο αλλά στις τάξεις τους και το ζέσταμα φαγητών εκτός του πολύ δύσκολου εγχειρήματος ενέχει κινδύνους μετάδοσης του covid 19.
  8. Αγαπητοί γονείς, θα ήθελα να σας τονίσω τη σημασία της τακτικής φοίτησης των παιδιών σας για να μη χαθεί το δεύτερο τμήμα. Είναι προς συμφέρον των μαθητών  η λειτουργία των τμημάτων του Ολοήμερου Τμήματος με μικρότερο αριθμό μαθητών για την καλύτερη προετοιμασία τους στα μαθήματα της επόμενης μέρας. Ο θεσμός του Ολοήμερου Τμήματος εξυπηρετεί εσάς τους γονείς. Ας φροντίσουμε να συνεχίσει να υπάρχει και να αναβαθμιστεί.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρατήρηση ή πρόταση.

Ο διευθυντής του σχολείου

Αρίκας  Χρήστος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ